GELD MISLOPEN DOOR VREES BELASTINGDIENST

Posted on Mar 31, 2014 in bankrekening, belasting, inkomen, teruggave
Meer dan de helft van de vakkenvullers, tomatenplukkers en serveersters dreigt geld mis te lopen door geen belastingaangifte te doen. Dit blijkt uit een peiling van FNV Jong. Tweederde van de jongeren heeft nog geen aangifte gedaan. Bijna de helft van de jongeren weet zelfs niet eens dat ze geld terug kunnen vragen bij de Belastingdienst.

De meeste Nederlanders moeten, aangespoord door de overbekende blauwe envelop, voor dinsdag 1 april hun aangifte hebben ingevuld. Maar jongeren die geen brief van de Belastingdienst hebben ontvangen, doen er bijna altijd slim aan dit ook te doen. Zelfs na 1 april kunnen verreweg de meeste jongeren met een bijbaantje nog geld terug krijgen.

“Vooral onder scholieren leeft de gedachte dat het ingewikkeld is en te veel moeite kost, in vergelijking met wat het oplevert. Dat is echt hartstikke zonde”, zegt FNV Jong-voorzitter Robbert Coenmans. “Daarnaast horen we ook nog wel dat jongeren bang zijn dat ze opeens meer belasting moeten gaan betalen als ze hun verdiensten aangeven. Maar in principe komt het erop neer dat iedere scholier en student met een normaal bijbaantje het hele jaar lang te veel belasting betaalt. Dit terugvragen kan echt zo een paar honderd euro schelen.”

FNV Jong helpt haar leden al jaren bij het invullen van de belastingaangifte als zij dat zelf te ingewikkeld vinden. Daar zaten gevallen tussen waarbij mensen meer dan 2000 euro terugkregen. In totaal wist de jongerenvakbond dit jaar al meer dan 25.000 euro terug te vragen voor haar leden.

 

source: spitsnieuws